Oportunitati de angajare in joburi IT

Chiar si in 2010, cand majoritatea firmelor au incercat sa mentina pe linia de plutire concedierile si, pe alocuri, chiar s-a revenit incet la un proces de angajare, cele mai multe solicitari au fost fie pe parte de joburi in retail fie pe parte de Joburi Brasov. Acest lucru s-a datorat, in parte, si deschiderii in Romania de catre companii straine a unor noi centre. Compania americana Intel Corporation este unul dintre numele care a facut ca angajarile pe parte de IT sa creasca in noiembrie 2010 cu 200. Piata, cel putin incepand cu anul 2010, s-a dezghetat clar pe acest domeniu. Ca o comparatie, mare parte dintre companiile din alte domenii au incercat ca in acest interval sa stopeze concedierile si nu s-au axat atat de mult pe angajari.
Singura dificultate pe care majoritatea companiilor au inregistrat-o in anul 2010 legat de angajarile pe parte de joburi IT a fost numarul mic de persoane care sa corespunda cerintelor posturilor. Mare parte din acest lucru se poate spune ca se datoreaza unui proces de “migrare” a specialistilor in domeniu  catre tarile mai favorabile (vorbim aici, in primul tand, de favorabilitate datorata remuneratiei lunara).
Anul 2011 a adus pe piata de joburi IT si alte nume mari, pe langa cel al companiei Intel: Microsoft, Google, Oracle, IBM si Dell. Un alt mare nume de companie care si-a redeschis in 2011 “portile” pentru  este firma Avira, producator international de antivirus.
Partea buna pe parte de Joburi Oradea este faptul la mare cautare in acest domeniu sunt si firmele din alte tari ale UE, precum: Germania (care inregistreaza o cerere de peste 15.000 posturi vacante in IT), Spania (peste 10.000 de posturi disponibile) si Italia, Marea Britanie si Olanda (care au peste 5.000 de joburi disponibile).  Numarul de joburi disponibile si in Romania in acest domeniu nu sunt deloc de neglijat (peste 2.000 de joburi vacante) insa diferenta dintre tara noastra si multe alte tari din UE este reprezentata de catre salariul net superior fata de cel din Romania.

For more information please visit at : Locuri de munca Economist and Locuri de munca Craiova

Comments

comments

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *